Pályaorientáció

foto-02-02

A pályaválasztás a legtöbb fiatalnak megoldatlan kérdést jelent. Néhány, már korán tudatos szerencsésen kívül 90%-ban keresztülmegyünk azon az idegőrlő és kényelmetlen folyamaton, mikor a család, a barátok, a tanárok próbálnak egy döntést kicsiholni az életünk hátralévő részéről. Kezdődik a mi leszel, ha nagy leszel kérdéssel, aztán jön a na, és hova mész tovább? Hát mit tudom én, hogy mi akarok lenni. Gazdag. Nyugdíjas. Boldog. Sikeres. Valami.

Jobb híján felsőoktatási intézmények felvételi követelményeiből indulunk ki, amilyen tantárgyból jól teljesítünk, az azokat előíró szakra jelentkezünk. Esetleg visszük tovább a családi hagyományokat, édesapád / édesanyád is jogász / mérnök / orvos stb., jó lesz az neked is. Vagy mindegy, csak diplománk legyen.

Pedig létezik nagyon egyszerű megoldás. Mindannyiunk személyisége összetett, számtalan fajta tulajdonságunk és érdeklődésünk meghatározza azokat a kereteket, amiben várhatóan egész életünkben jól érezhetjük magunkat. Ezek pedig minden tizenévesben kialakulnak.

A módszer egy 20 éve kialakított és használt módszer, egy pszichológusnál eltöltött személyes tanácsadás online formája.

Ezzel a tréninggel pedig egy önismereti kalandjátékra szeretnénk meghívni Téged.

Téged, aki szeretnél többet megtudni a képességeidről, a számodra fontos értékekről, motivációidról és tulajdonságaidról.

A játék célja, hogy segítséget nyújtson a pályaválasztáshoz, és egy személyre szabott iránytűt adjon a kezedbe. Mivel tájékoztat, és tükröt mutat, ezért közelebb kerülhetsz önmagad megismeréséhez.

Olyan élményt szeretne nyújtani, amely mélyebb vizsgálódásra és széles körű gondolkodásra ösztönöz majd téged.

És ami igazán lényeges: ez a tréning az első lépés lehet a személyiségedhez illő foglalkozás, vagy szakma gyakorlására épülő harmonikus úton.

 

Találkozunk a fedélzeten!

 

“ Élj úgy, mintha ma lenne az utolsó napod.
Tanulj úgy, mintha örökké élnél.”

(Mahatma Gandhi)

Tudj meg többet a tréningről!

Ez az önismereti kalandjáték standard tesztekkel egyenrangú mérési skálákat alkalmaz.

Fejleszti a személyiségedet, ezért segít neked a pályaválasztási döntésben:
– az egyetemi és főiskolai jelentkezés
– a középiskolai fakultáció – vagy középiskola-választás
illetve szakmai továbbtanulás előtt.

 

A tréning menete

Emil és Tokió vezetnek téged végig a tréningen. Emil minden játék elején ismerteti a szabályokat egy demó rész segítségével, és hasznos tanácsokat ad a kitöltéshez.

A nyári táborba vezető tréning-játék öt részből áll: világépítés, értékvásár, nyári tábor, helyzet-elemző feladat és egy tulajdonságokat mérő teszt.

Az egyes feladatok között rövid, de meglepő és szórakoztató animációs videókat is láthatsz majd. A regisztráció során választhatsz magadnak egy felhasználó-nevet és egy jelszót, úgy, hogy megadod az email-címedet (felhasználói név) és a korodat. Ezután felhasználói neveddel és jelszavaddal tudsz belépni a programba, amely bizalmasan kezeli az adataidat.

Így a tréning végén emailben kapod meg a tesztek elemzését, a javasolt szakmákhoz kapcsolódó leírásokat, illetve a felvételi tájékoztatót a hozzád legjobban illő továbbtanulási lehetőségekről.